Historiek van deze website

In september 2008 startte de ontwikkeling van de website en kwam online in oktober 2008 op een gratis webserver met hetspeelhof.awardspace.com. Ondertussen werd de website al vele malen herwerkt en in mei 2017 werd overgestapt op een betalende webserver www.hetspeelhof.be.

Het begon als een 300 tal foto's van de postkaartverzameling afgedrukt op A4 formaat van Nicky Michielsen die bij rusthuis Avondvrede werden gebruikt door de bejaarden om naar het oude dorp te kijken. Daar kwamen de foto’s uit het boek Bouwen door de eeuwen heen bij.

Via andere wegen kwamen er nog postkaarten/afbeeldingen bij en werd gedacht aan een digitaal archief. Omdat in de toenmalige tijdsgeest een website zou kunnen bijdragen tot het imago, ontstond het idee om een deel van ons beeldarchief op die website aan te bieden, en tegelijk met ons patrimonium (boeken, artikelen en video's).

Omdat er nog andere websites erfgoed informatie over Boechout-Vremde bevat, worden er in onze databank ook verwijzingen naar die websites opgenomen.

Door de webbeheerder

750